Handbalul european revine la poalele Meseşului

După o pauză de mai bine de zece luni, HC Zalău susţine un nou meci în cupele europene, pe teren propriu, ultima dispută fiind „dubla” cu CB Mar Alicante (Spania), desfăşurată anul trecut, la finalul lunii martie

Sâmbătă, ora 17, Sala Sporturilor din Zalău
Tur: HC Zalău – Juve Lis
Duminică, ora 11, Sala Sporturilor din Zalău
Retur: Juve Lis – HC Zalău

După o calificare în optimile Cupei EHF, obţinută cu destule emoţii în faţa islandezelor de la Valur Reykjavik, HC Zalău va susţine la finalul acestei săptămâni „dubla” cu formaţia portugheză, Juve Lis. O echipă pe care, în urmă cu zece ani, Silcotub Zalău, antrenată tot de Gheorghe Tadici, avea să o elimine în turul trei al Cupei Cupelor. Ambele manşe s-au disputat atunci în Portugalia, Zalăul câştigând cu 31 – 14 partida tur şi cu 27 – 15 returul.
De această dată, ambele meciuri vor avea loc în Sala Sporturilor din Zalău. „Ne bucurăm că am reuşit să ajungem la o înţelegere cu clubul din Portugalia, pentru a juca ambele meciuri la Zalău. Am făcut-o din respect pentru spectatori, dar şi pentru faptul că facem economii serioase. Mă bucur că nu avem accidentări foarte grave înaintea meciului. Sigura indisponibilitate este Alina Czeczi, care a suferit o accidentare la braţ în meciul cu Clujul şi nu cred că va putea evolua în cele două meciuri. Avem însă pe postul ei mai multe variante, dar este, totuşi, păcat pentru ea, fiindcă era într-o revenire de formă. Tratăm cu seriozitate ambele meciuri, fiindcă respectăm toţi adversarii, dar cred că şansele noastre sunt mai mari de 70 la sută. Probabil, duminică vom constata cu toţii calificarea echipei HC Zalău în sferturile Cupei EHF. La fel ca şi anul trecut, am rămas noi şi Oltchimul în cupele europene şi sper ca atât noi, cât şi cei de la Vâlcea să avem un parcurs cât mai bun”, a declarat managerul Gheorghe Tadici, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă.
La întâlnirea cu presa locală a fost prezent şi preşedintele clubului, Tiberiu Marc, şi acesta fiind de părere că formaţia portugheză nu are cum să pună probleme echipei zălăuane, în cele două manşe. „Întâlnim un adversar accesibil, care nu cred că ne poate pune probleme în privinţa calificării. Cu tot respectul pentru adversar, între handbalul românesc şi cel din Portugalia există o diferenţă. Sper ca publicul zălăuan să vină în numărcât mai mare la sală şi să poat vedea un handbal de calitate. Mă bucur că am ajuns în această fază, fiindcă a fost foarte greu în Islanda. Este clar că în etapa următoare, când vor mai rămâne în competiţie doar opt echipe, nu mai putem vorbi de un adversar accesibil”, a afirmat Marc.
Cele două meciuri din cadrul optimilor de finală, dintre HC Zalău şi Juve Lis, vor fi arbitrate de un cuplu feminin din Macedonia, alcătuit din Marija Ilieva şi Silvana Karbeska, observator fiind delegat grecul Stepan Partemian.
Partida de sâmbătă este programată la ora 17, iar meciul de duminică se dispută începând cu ora 11. Penfru fiecare meci, preţul unui bilet este de 5 lei.
Acţionari: Acţionarii echipei HC Zalău: Consiliul Judeţean Sălaj, Primăria şi Consiliul Local Zalău, Inserco. Colaboratori: Vidalis Holding, Ady Com, Centogroup, Brilliant Plaza, Hanul Drumeţilor, Total AS, Salvosan Ciobanca, Accent, SC SCT Invest SRL, Magazin Sălăjean, Sălăjeanul TV.

Galeria pregăteşte o nouă coregrafie specială

La fel ca în meciul din campionat, cu Universitatea Jolidon Cluj, suporterii echipi zălăuane, vor şi de această dată să facă „show” în tribune. Aceştia au însoţit echipa şi la ultimul meci, pe care HC Zalău l-a susţinut miercuri, la Vâlcea. „Le mulţumim suporterilor care au fost alături de noi şi au făcut eforturi mari, pentru a ne însoţi la Vâlcea. Sunt convins că şi la finalul acestei săptămâni vor fi la înălţime. Sper, de altfel, ca Sala Sporturilor să fie cât mai plină, iar zălăuanii să vadă un handbal de calitate”, a mai precizat Gheorghe Tadici.

 

 

One Thought to “Handbalul european revine la poalele Meseşului”

  1. Sa jucam finala 🙂 Forta HC !

Leave a Comment